Pet sjajnih načina pripreme jaja

images (1)

Jaja su odličan izvor proteina, masti, minerala i vitamina, a mnogi ih vole jer se mogu pripremiti na više načina ili pak kombinirati s drugim namirnicama

Baš zbog raznovrsnosti i brzine pripreme, jaja su omiljeni obrok u bilo koje doba dana. No treba ih znati spremiti da budu finog okusa i teksture.

Tvrdo ili meko kuhana jaja

Prije kuhanja odlučite želite li meko kuhana jaja ili s čvrstim žumanjcem. Za tvrdo kuhana jaja potrebno je 10, a za meka sedam minuta. Nakon što ste ih skuhali uronite ih u hladnu vodu, a da biste ih lakše ogulili, uspite malo octa. Treba li vam malo inspiracije? Predlažemo nekoliko recepata s tvrdo kuhanim jajimaPečena jaja

Ovaj je način pripreme mnogima omiljen, posebno kada dodaju ukusne salame, slanine ili kobase uz pečena jaja. Jaja možete peći na nekoliko način, ovisno o tome volite li da su jače ili manje pečena. Nakon što ih stavite na tavicu na ulje čekajte da se donji dio ispeče, a tada ih preokrenite špatulom. Volite li manje pečeni gornji dio, možete ih zalijevati žlicom do željene čvrstoće.

Kajgana

Nakon što ste ih izmiješali pjenjačom, jaja pecite u tavici na ulju ili maslacu povremeno miješajući. Nemojte pretjerivati s miješanjem jer neće biti lagana i prozračna. Želite dodati i zdravo povrće – probajte kajganu sa špinatom ili pročitajte još nekoliko trikova.

Poširana jaja

Za ovakvu pripremu već trebate imati iskustva i nemojte se nervirati ako ne uspijete od prve. Poširana jaja zapravo su kuhana u vodi, ali bez ljuske. Glavni trik je u tome da ih ispustite bez da se razliju i zatim lagano miješate dok se bjelanjak ne počne formirati.